Güney Amerika…Hadi vamos!!!

3 aya yakın bir süre geçirdiğim Güney Amerika’dan muhteşem anılarla döndüm! Şu an acaba ne zaman geri dönerim ve eksik kalan nerelerini gezerim diye hayaller içindeyim.

Bu devasa kıta muhteşem bir doğa, hemen taşınma isteği uyandıran şehirler ve tabi ki eğlenmesini çok iyi bilen sıcakkanlı insanlarla dolu.

İster Patagonya‘nın buzullarına çıkın, ister Bolivya‘nın çölleri ve devasa tuz gölünde jip ile gezin, ya da Kolombiya‘nın sahillerinde hindistan cevizi ağacı gölgesinde yatın… Güney Amerika’nın doğa harikaları saymakla bitmiyor.

 

 

Buenos Aires, size “hadi hemen yarın buraya taşınalım” dedirtiyor, Medellin tüm yaşadıklarına rağmen hayata bağlı insanları ile etkiliyor, Rio ise güzelim plaj ve dağları yetmiyormuş gibi muhteşem gece hayatı ile tadı damağınızda kalıyor…

 

 

Güney Amerika, kötü imajının aksine herhangi bir güvenlik sorunu ile karşılaşmadığım, aksine insanların çok yardımsever olduğu bir yer. Nerede olduğunuza göre bazı temel önlemleri aldığınız sürece, bir tomar parayı ortalık yerde çıkarmamak, sıkıntılı bölgelerde pahalı cep telefonunuzu insanların gözüne sokmamak gibi, sorunsuz bir seyahat geçirebilirsiniz.

Seyahatim aşağıdaki haritadaki gibi Buenos Aires’te başlayıp, Patagonya sonrası tekrar Buenos Aires, otobüs ile Bolivya, Peru, Kolombiya’da Medellin ve Karayip sahillerinden sonra son durak Rio’da sona erdi.

Machu Picchu, Cartagena (Kolombiya)Patagonya-Arjantin, Patagonya- Torres del Paine (Şili) , Bolivya, Konakladığım En İlginç 5 Yer , Hem Keyifli Hem Düşük Bütçeli Gezmenin 5 Yolu yazıları için üzerilerine tıklayın.

guneyamerika

İyi okumalar 🙂


 

Güney Amerika…Hadi vamos!!!” üzerine 3 yorum

  1. Cihan dedi ki:

    Merhaba Güney Amerika ile ilgili toplam bütçenizi ve harcama kalemlerinizi öğrenebilir miyim? Ben de Kasım ayında 3-4 aylık bir geziye çıkacağım. Bütçeniz çok faydalı olacak benim için. Şimdiden teşekkürler

    Liked by 2 people

    • negezdindeniz dedi ki:

      Merhaba, nereye gittiginize gore cok degisiyor. Mesela Patagonya cok pahali bir bolge ama Bolivya cok ucuz, Peru ve Kolimbiya da uygun. Bueonos Aires ve Rio pahali sehirler. Benim zamanim cok uzun degildi o yiüzden 3 kez ucaga bindim. Biri BA’dan Patagonya bolgesine idi, ki 1600tlye yakindi, en pahali ucak buydu. Konaklamada hostellerde kaldim, geceligi 12-90 tl arasi degisiyordu, ortalamada 50tl civari idi. BA ve Rio’da hostellerde yemek yaparsaniz daha hesapli, Peru Bolivya gibi ucuz ulkelerde 10-15 tlye cok doyurucu yemekler bulabildigimden disarda yiyordum. Yani özetle nereye gideceginize ve nasil gezeceginize gore cok degisir:) Harcama kalemleri kabaca soyle: konaklama gunluk ortalama 50tl (daha da uygun bulabilirsinoz, couchsurfing ile bedavaya da), ulasim (otobus ucak oldukca farkediyor, ucaklar pahali), yeme icme (yukarida basettigim gibi, BA’de 100tlye guzel steak yiyp Bolivya’da10tl ye et fasulye de yiyebilirsiniz), ozel mekan harcamalari (Machu Pichhu giris, Bolivya Uyuni tuz golu turu, Park girisleri) gibi ucretler ve tabi sizin ekstra harcamalariniz. Umarim yardimci olmustur:)

      Liked by 1 kişi

Yorum bırakın